Kontakta oss

Drive-by Truckers

Drive-by Truckers

Drive-by Truckers

Drive-by Truckers som har sin bas i Athens, Georgia bildades av vännerna Patterson Hood och Mike Cooley 1996, har sedan 1998 gett ut album i flitig takt av högoktanig alt. country/sydstats rock. När nya albumet ‘The Unraveling’ kom ut i början på 2020 var det hela 3,5 år efter föregångaren‘American Band’ (2016), ett uppehåll mellan släpp som var bandets längsta hittills. Truckers ständiga turnerande och gedigna katalog av kritikerrosade album har gjort dem till en av de verkliga tungviktarna på Americana-scenen. 

 

Politik har alltid haft en central roll i bandets musik, men där ‘American Band’ mer får ses som en tidig varning för en annalkande storm, kan ‘The Unravelling’ mer liknas vid en högst personlig betraktelse av det rådande kaoset i dagens USA. När pandemin satte stopp för all live-musik, så resulterade det – för Drive-by Truckers – i ytterligare ett album, ‘The New OK’, redan hösten 2020. ‘The New OK’ är en slags kompanjon-album till ‘The Unravelling’, som fortsätter kommentera och rapportera det tumultartade året som polariserat bandets hemland. 


Efter att de två senaste årens konserter på Sthlm Americana ställts in på grund av pandemin, är vi nu utomordentligt glada att istället få presentera Drive-by Truckers på Berns den 26 maj 2022. Biljetterna finns ute nu!

Start: May 26, 2022, 7:00 pm